دسته‌ها
مواد غذایی

میوه ای به نام انچوچک

میوه ای به نام انچوچک

انچوچک نوعی میوه گرمسیری است که بیش از صد گونه آن در مناطق استوایی آفریقا و آمریکای جنوبی و کارائیب و آمریکای مرکزی و غیره یافت می‌شود.

به دانه این میوه، که مغزی سفید با پوستی قهوه‌ای رنگ دارد، نیز انچوچک می‌گویند که در برخی مناطق بوداده آن نوعی آجیل است.

میوه انچوچک طبیعت سرد و خشک داشته و ملین مزاج و مقوی قلب، معده و کبد است. سرشار از ویتامین C بوده و تانن و پتاسیم آن پایین‌آورنده اسید اوریک و فشار خون بالا بوده و برای نقرسی‌ها مفید است»، و «دانه انچوچک طبیعت معتدل دارد و در طب سنتی برای نرم کردن سینه، آرامش اعصاب، افزایش ادرار بیماران، افزایش نیروی جنسی و جسمی، تقویت عمومی بدن، افزایش وزن و قاعده آوری استفاده می‌شود.

اسامی مختلف انچوچک

در منابع مختلف از انچوچک با نام‌های متفاوتی یاد شده که شاید نام‌ گونه‌های مختلف این گیاه باشد. در لغت نامه دهخدا در مورد انچوچک آمده: «درختی از تیره ٔ گل سرخیان که در ایران در جنگل‌های خشک فارس و کوه‌های بختیاری و لرستان وجود دارد. دانه ٔ آن شبیه به دانه امرود و مغز آن سفید است و آنرا می‌خورند. انجکک، دانج ابروج، دانگ افرونک».
گلابی وحشی
گلابی بی‌کرک
گواوا
جوافة
خوج یا خُج
اربه خوج ، سنگ خوج ، موسی خوج
دانج ابروج یا دانه‌ افرود
انچکک؛ انچوچک؛ انجلک
انجیکک
انجک
کاکول
بادام جنگلی
تلکا
هرمی
کروسک
لگجی
بوته مار
امرود یا گلابی سوری

انچوچک در واقع همان دانه گلابی وحشی است که در لغت نامه ی دهخدا ، انچوچک به معنای میوه ای ظریف جثه و ریز نقش معنا می دهد. باید بدانیم گلابی وحشی شامل 3 گونه، و انچوچک یکی از آنها می باشد. انچوچک از خواص متعددی برخوردار است و در درمان بیماری های کبدی ، فشار خون بالا و غیره کاربرد دارد ..

بیشتر بخوان بیشتر بدان  چای ارل گری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *