قرص استامینوفن برای تب کودک
معمولا سرماخوردگی با تب همراه است. البته تب و بالا بودن دمای بدن دلایل دیگری هم دارد. به همین منظور امروز به معرفی قرص برای درمان تب می پردازیم.
قرص برای بریدن تب
قرص استامینوفن
قرص استامینوفن (Acetaminofen) از داروهای مسکن درد است که مصرف بیش از حد آن عارضه به دنبال دارد. از عوارض مصرف بیرویه استامینوفن میتوان به یبوست، سرگیجه و تهوع اشاره کرد. از این دارو برای درمان سردرد، کمردرد، سرماخوردگی و به عنوان یک داروی تب بر استفاده میشود. توجه داشته باشید که این دارو نباید بیش از ۴ گرم ( ۴۰۰۰ میلیگرم) در ۲۴ ساعت مصرف شود، چون ممکن است به کبد صدمه بزند. قرص استامینوفن با نامهای تجاری پاراستامول و تایلنول به فروش میرسد و به شکلهای قطره، قرص، شربت و شیاف وجود دارد.
قرص ایبوپروفن
قرص ایبوپروفن (Ibuprofen) یا همان قرص بروفن نوعی داروی ضد درد است که برای کاهش و تسکین دردهایی مثل دندان درد و دردهای قاعدگی مصرف میشود. از این دارو برای تسکین علائم آرتریت (التهاب مفصل)، دیسمنوره (قاعدگی دردناک)، حملات نقرس و آسیبهای حین ورزش و نیز به عنوان تببر و ضد درد به ویژه در دردهای ناشی از التهاب استفاده میشود. این دارو در سه فرم خوراکی، موضعی (پماد) و مقعدی (شیاف) موجود است.
عوارض:
عوارض قرص ایبوپروفن شامل سردرد، سرگیجه، اضطراب یا استرس، افزایش خطر حمله قلبی، خستگی یا خوابآلودگی شدید، درد یا سوزش معده، تهوع یا استفراغ، مدفوع سیاه و قیری، علایم شدید آنفلوآنزا، افزایش وزن، کبودی یا خونریزی غیرطبیعی، بثورات جلدی و زخمهای دهانی میباشد.
درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره عوارض آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
قرص آسپرین
قرص آسپرین (Aspirin) در مورادی مثل کاهش درد و التهاب کاربرد دارد. همچنین از این دارو به عنوان یک داروی ضد انعقاد خون هم استفاده میشود.
آسپرین یکی از پرطرفدارترین داروها در دنیاست. این دارو علاوه بر خاصیت تسکین دهندگی، داروی تب بر و ضد التهاب هم هست. ضمن اینکه اثرهایی نظیر ایجاد زخمهای گوارشی و جلوگیری از لختهشدن خون را نیز از خود نشان میدهد تا جایی که در بعضی موارد به همه افراد بالای ۴۵ سال توصیه میشد روزانه یک عدد آسپیرین بچه بخورند تا احتمال بروز سکته در آنها کاهش یابد؛ اما پزشکان به بیمارانی که تاکنون سکته نکردهاند یا دچار حمله قلبی نشدهاند، استفاده روزانه از آسپیرین را توصیه نمیکنند.
توجه:
یکی از مواردی که در زمان بروز تب در کودکان باید به آن توجه داشت استفاده نکردن از داروی آسپرین برای کنترل تب به دلیل احتمال بروز سندرم Rey است. این بیماری تمام ارگانهای بدن را تحت تاثیر قرار میدهد، اما عارضه اصلی آن روی مغز و کبد پدیدار میشود. سندرم ری باعث افزایش حاد فشار در مغز و تجمع چربی در کبد و اندامهای دیگر میشود و اگر درمان نشود میتواند بسرعت باعث از کار افتادن کبد، آسیب مغزی و حتی مرگ شود.
عوارض:
عوارض قرص آسپرین شامل تحريک ملايم دستگاه گوارش، واكنشهای پوستی، نارسایی كلیوی، كبدی و عوارض عصبی نظیر اغتشاش، سرگیجه، وزوز گوش، تشنج و افسردگی، مدفوع سیاه خونی، سرفه خونی، تهوع یا استفراغ و مشکلات شنوایی میباشد.
درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره عوارض آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک های زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.
قرص تب بر
داروی مفنامیک اسید برای قطع شدن تب
این دارو نوعی داروی ضد التهاب که مخصوص برای دردهای نظیر درد دندان نیز کاربرد دارد، این قرص دردهای شدید تا متوسط را درمان میکند. از ویژگی های دیگر آن میتوان به تب بر بودن و سرکوب علائم آنفلوانزا اشاره کرد، این دارو را هرگز با داروهایی نظیر آسپرین و داروهای ضد التهاب دیگر مصرف نکنید زیرا خطر زخم معده را شدیدا افزایش میدهد.
عوارض احتمالی
اسهال، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، سوزش معده، نفخ، یبوست، واکنش های پوستی، سردرد، سرگیجه، خستگی، بی خوابی، عصبی شدن، تپش قلب، افت فشار خون، مشکلات تنفسی و تحریک چشم ها و اخلالات دید از عوارضی میباشد که ممکن است در اثر مصرف دارو اتفاق بیفتند.
قرص برای کاهش تب بزرگسالان
– هنگامی که بیماری بزرگسال تب دارد، باید لباس خنک بپوشد و خود را با پتو نپوشاند.
– هنگامی که بیمار شروع به لرز میکند، باید لباس گرم بپوشد تا لرز تمام شود، سپس دوباره لباس سبک به تن کند.
– اگر بیمار ناخوش است یا تب بالا دارد هر 4 ساعت استامینوفن به وی بدهید.بروفن هم میتواند مثل استامینوفن مفید باشد.بروفن را میتوان هر 6 تا 8 ساعت مصرف کرد از آ اس آ (آسپرین) در افراد زیر 20 سال استفاده نکنید.
– اگر بیمار داروی ضد تب را استفراغ کند میتوانید از شیاف استامینوفن (استعمال از طریق مقعد) استفاده کنید.
از دکتر داروساز کمک بخواهید.
– توصیه ما این است که در زمان تب و لرز استحمام نکنید.استحمام باعث لرز میشود و لرز باعث بالا رفتن دوباره دمای بدن میگردد.
– بیمار را تشویق کنید زیاد مایع بنوشد.هنگام تب از دست رفتن مایعات زیاد میشود.
– دارو را هر 4 ساعت تکرار کنید به خصوص اگر تب بالا رفته باشد.
– اگر بیمار علاوه بر تب گلودرد، سرفه، گوش درد یا دیگر مشکلات را هم بیان میکند.