بهترین قرص برای تقویت فولیکول
امروزه داروهای زیادی برای تقویت مو وجود دارد. امروز در هلث کده می خواهیم بهترین قرص برای تقویت فولیکول مو را به شما عزیزان معرفی کنیم.
قرص تقویت فولیکول مو
ماینوکسیدیل موضعی
ماینوکسیدیل موضعی از ریزش و نازک شدن موها جلوگیری کرده و رشد موهای جدید را تحریک مینماید. این دارو میتواند به افرادی که از انواع مختلف عارضه ریزش مو از جمله طاسیهای با الگوی مردانه و زنانه که با عنوان آلوپسی آندروژنتیک هم شناخته میشود؛ ریزش موی سکهای که یک بیماری خودایمنی است که در اثر آن سیستم ایمنی بدن به بافتهای سالم بدن از جمله فولیکولهای مو حمله میکند؛ بیماری تلوژن افلوویوم که در اثر آن موی سر به خاطر اختلال در چرخه تولید مو در بدن دچار ریزش میشود؛
آناژن افلوویوم یا ریزش موی سریع که به علت استفاده از روشهای درمانی خاصی مانند شیمی درمانی اتفاق میافتد؛ هیپوتریکوزیس که یک بیماری نادر است و در اثر آن موهای بسیار ریزی بر روی پوست سر و بدن رشد میکند و نیز برخی از اشکال ریزش موی ناشی از جراحت و جای زخم رنج میبرند، کمک نماید. نحوه تأثیر این دارو در درمان ریزش مو هنوز به خوبی شناخته نشده است، اما افراد زیادی توانستهاند با مصرف آن به نتایج بسیار خوبی دست پیدا کنند.
هیرفینیتی
هیرفینیتی مکملی است که به صورت تخصصی در زمینه رشد مجدد مو و تقویت موهای نازک شده مورد استفاده قرار میگیرد. ریزش مو و کم پشت شدن موها از جمله مواردی است که افراد خیلی سریع به فکر درمان و چاره آن هستند و خانم ها بیشتر بر روی این موضوع حساس اند. زیرا کم پشت شدن موها ظاهری چندان خوشایند ندارد. وجود موهای زیبا میتواند بر زیبایی چهره نیز تاثیر گذار باشد به همین دلیل برای خانم ها این موضوع بسیار مهم است.
ریزش موها میتواند علل مختلفی داشته باشد مانند: ژنتیک، استفاده از برخی داروها، اختلالات هورمونی، استرس، آلودگی هوا، تعریق و رطوبت بالا، قرار گرفتن در معرض نور خورشید به صورت مداوم و طولانی و موارد بسیاری دیگری که شاید حتی به صورت نادر باشد اما در برخی از افراد تجربه شده است.
جالب است بدانید شامپو ها و محلول ها علاوه بر این که هزینه های بسیاری را برای شما ایجاد میکنند تاثیر چندانی ندارند زیرا این فولیکول مو است که دچار ضعیفی و مشکلات شده و در واقع مشکل درونی است و اینکه شما بخواهید شامپو و محلول را که تنها به پوست سر میرسد برای درمان انتخاب نمایید چندان راهکار نتجه بخشی نخواهد بود.
فیناستراید خوراکی
فیناستراید دارویی است که برای درمان ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه یا همان آلوپسی آندروژنتیک تجویز میشود. این دارو سرعت ریزش موها را کاهش میدهد و رشد موهای جدید را تحریک مینماید. نحوه عملکرد این دارو از طریق جلوگیری از تولید هورمونی که فولیکولهای مو را در بدن از بین میبرد، میباشد. این دارو یک بار در روز به صورت خوراکی مصرف میشود و بیشترین کارآیی آن هنگامی خواهد بود که هر روز در ساعت خاصی خورده شود.
بهترین قرص برای تقویت فولیکول
سیکلوسپورین آ
در سال 1970، دارویی موسوم به “سیکلوسپورین آ”(Cyclosporine A)، از گونهای قارچ به دست آمد. پژوهش مربوط به کشف این دارو، در پی یافتن یک آنتیبیوتیک ضدقارچ جدید بود اما این ترکیب، به ویژه از لحاظ بالینی، برای این استفاده تاثیری نداشت. چند سال بعد، پژوهشگران دریافتند که “سیکلوسپورین آ”، فعالیت سرکوبکننده ایمنی قابل توجهی دارد.
استفاده پزشکی این دارو، تا سال 1980 ثابت شد و کاربرد بالینی آن، اتفاق غیرمنتظرهای در زمینه پیوند عضو بود. این دارو به عنوان یک عامل سرکوبکننده جدید اثبات شد تا به بیماران کمک کند اعضای جدید را نگه دارند زیرا در غیر این صورت، بدن آنها، اعضای جدید را رد میکرد.
اگرچه “سیکلوسپورین آ”، داروی مضری نیست اما میتواند به عوارض جانبی بسیاری منجر شود. یکی از بیضررترین اثرات جانبی این دارو که در نتیجه دههها استفاده از آن مشخص شد، افزایش رشد مو است. پژوهش جدیدی که مکانیزم ورای این اثر جانبی خاص را بررسی کرده، درمان احتمالی جدیدی را نشان داده است که شاید رشد موی انسان را تحریک کند.
قرص تقویت فولیکول تخمدان
دکتر معصومه یونسی جراح و متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ فوق تخصصی نازایی و جراحی لاپاراسکوپی یکی از کسانی است که در زمینهی ناباروری فعالیت میکند. از او دربارهی قرصهای تحریک باروری و تاثیراتی که روی زنان دارد سوالاتی پرسیدیم که میخوانید.
کلومیفن و لتروزول مهمترین داروهایی است که برای تخمک گذاری تجویز میشوند، هر کدام از این داروها برای کدام یک از خانمها تجویز میشود؟
لتروزول دارویی است که برای افرادی که دارای مشکل پلی کیستیک تخمدان هستند. پلی کیستیک به نارسایی هورمونی میگویند که در تخمدان خانمها اتفاق می افتد. معمولا کسانی که با این مشکل مواجه هستند دارای سیکلهای قاعدگی نامنظمی هستند و اغلب موهای زائد در صورتشان رشد میکند و گاهی اوقات با افزایش وزن روبرو میشوند. به طور کلی بیش از 5 درصد از زنانی که در سن باروری هستند با این مشکل مواجه میشوند که در اغلب موارد میتوان آن را با تجویز دارو حل کرد.
اما برای کسانی که مشکل پلی کیستیک ندارند قرص کلومیفن تجویز میشود. این قرصها بعد از سونوگرافی که توسط پزشک انجام میشود و با توجه به وضعیت بدنی که فرد دارد برای او تجویز میشود. انتخاب هر کدام از این داروها به نظر پزشک و نتیجهی سونوگرافی بستگی دارد.
عوارض شایع مصرف این داروها چیست؟
کلومیفن گاهی اوقات باعث بروز مشکلاتی مانند تاری دید و تهوع میشود و ممکن است در بعضی از مصرف کنندگان مشکلات روده ایجاد کند. توصیهی پزشکان این است که فرد اگر بعد از مصرف کلومیفن دارای تاری دید شد بهتر است هرچه زودتر دست از مصرف این قرص بکشد و آن را ادامه ندهد و با مشورت پزشک داروی دیگری جایگزین کند. لتروزول هم عوارض شایعی مانند سر درد، تهوع و … را ایجاد میکند. این قرص تاری دید ندارد و عوارض گوارشیاش هم معمولا مشکلی ایجاد نمیکند.
وضعیت خانمها بعد از قطع کردن داروهای تخمکگذاری به چه شکل پیش میرود؟
معمولا اتفاق خاصی برایشان رخ نمیدهد.
بعد از مصرف این دارو چقدر میتوان به نتیجه امیدوار بود؟
بستگی به خیلی از موارد دارد. مثلا اگر اسپرم مرد قوی و خوب و وضعیت جسمی خانم مساعد باشد و از پلی کستیک شدید تخمدان رنج نبرد میتوان خیلی زیاد به باروری امیدوار بود.